Med 30 års erfarenhet av hästar & foder

Jag heter Eva Dahlström och mitt företag heter OberoendeFoderråd. Jag har arbetat med utfodringsfrågor inom lantbruk sedan 1982. Att jobba med lantbrukare och hästägare under en så lång tid har varit mycket inspirerande och det har gett mig mycket erfarenhet av både foder och utfodring.

Hästar har alltid funnits i mitt liv. Det står just nu fyra stycken hästar i stallet,  ett halvblod , 9 år,  och 2 fyra-åringar. Vi har även ett dräktigt travarsto.    

Jag är även delägare i en avelshingst som befinner sig i Lettland.

I min ungdom var jag i Florida och red galoppörer. Där hade jag förmånen att träffa Elmer Huebeck, delägare i Hobeau Farm och ägare till Quail Roost Farm. Det var där som jag fick upp intresset för utfodring.

Elmer Huebeck var nämligen mycket intresserad av utfodring och hävdade att hästar ska ha ett grovfoder av bra kvalité och så gott som fri tillgång. Vilket var mycket ovanligt på den tiden när de flesta tyckte och fortfarande många tycker att rejäla givor av kraftfoder är lösningen.

Listan av människor som har inspirerat och lärt mig massor om hästar kan göras lång. Jag har verkligen haft tur i mitt liv som har fått träffat så många gedigna hästmänniskor. Sist men inte minst så är det förstås hästarna själva som har inspirerat mig!

Var finns jag?

Jag är bosatt på en liten gård i Dyltabruk, cirka en och en halv mil norr om Örebro. Där bor jag med min man och dotter. På gården skördar vi vårt eget grovfoder.